Türksat, başta olmak üzere uydu tv, uydu frekansları, uydu alıcısı, uydu frekansları, dijital yayın, karasal yayın, türksat 5B, Türksat frekansları, Türksat 5b yeni frekansları, disney channel frekansı, LALEGÜL TV frekans, uydu dünya, uydu dünyası, Türksat otomatik ayarlarının nasıl yapılacağına dair her türlü bilgileri sitemizde bulabilirsiniz

Türksat otomatik Arama Frekansı için Tıklayınız...


25 Eylül 2014 Perşembe

TÜRKSAT'IN Yeni uydusu 4a faaliyete geçerken şebeke arama ile otomatik kanal tarama sağlayan frekanslardan 11844 V 2222 frekansı artık çalışmıyor. TÜRKSAT bu transponderi 27550 sembol oranına çevirerek Flash Tv nin de içinde olduğu yeni bir paketi yayınlamakta kullanmaya başladı.
Bundan böyle kanalları otomatik tarama için kullanacağınız frekans bilgileri aşağıdadır..
Bilgiler 27 Eylül 2016 tarihi itibariyle güncellenmiştir.

Frekans            : 12380  Mhz.
Polarizasyon    : V Dikey
Sembol oranı   : 27500

FEC                 :  3/4

Frekans            : 12423  Mhz.
Polarizasyon     : H Yatay
Sembol oranı    : 30000
FEC                 :  

 

TÜRKSAT uydusunun 18 Eylül 2014 tarihinde yaptığı değişiklik sonrası tüm kanalları sorunsuz olarak almak için kanal aramasını sağlıklı yapmanız için ip uçları......

* Uydunun isminin TÜRKSAT 1c ya da TÜRKSAT 2a olması önem arz etmemektedir. Dolayısıyla uydu alıcınızda TÜRKSAT 4a ismiyle bir uydu aramayın ya da eklemek için boşa zahmete girmeyin... Daha önce kullandığınız uydu ismini kullanmaya devam edebilirsiniz..

*     Uydu ayarları, anten ayarları kurmayı biliyorsanız uydu alıcınızı fabrika ayarlarına, ilk değerlere, dönderin, sıfırlayın. Anten ayarları kurulumunu bilmiyorsanız, aşağıdaki adımdan devam ediniz.
*    Öncelikle receiverinizde daha önce taratma yapılması sırasında elle ya da otomatik olarak eklenmiş bulunan Türksat uydusundaki tüm transponderları yani kanal frekans bilgilerini silin.
 *    Daha önce kullanmkata olduğunuz kanal isim listesi, sıralanmış bile olsa silin temizleyin. Mevcut kanal listesini tamamen ortadan kaldırın, silin, temizleyin.
*    Silinen transponder bilgileri yerine sadece aşağıdaki  şu iki 2 tranponderi  ekleyin ve şebeke açık (network  search on)tarama yapın.
Frekans            : 12380  Mhz.
Polarizasyon    : V Dikey
Sembol oranı   : 27500
FEC                 :  3/4


Frekans            : 12423  Mhz.
Polarizasyon    : H Yatay
Sembol oranı   : 30000
FEC                 :  


Türksat 4A Uydu Ayarları Nasıl Yapılacak,

Frekans ve Kurulum

Türksat 4A Uydu Ayarları Nasıl Yapılacak, Frekans Ve Kurulum. Uydu değişimi yüzünden kanalların bir çoğuna ulaşılamazken Türksat 4 Geçiş sürecinde bir çok sıkıntılar meydana geldi. Uydu Frekans bilgilerini Manuel ayarlar bölümüne girerek ayarları kaydettiğiniz zaman otomatik ayarlar ile Türksat 4a yeni kanallarına ulaşabileceğiniz gibi bazı kanalların bilgilerini ise Manüel olarak elle yapmanız gerekecek. 17 Eylül gecesi uydulardaki tüm yayın frekanslarının değişeceği bilgisi daha önce verilmişti. Kanal sistemine uyumlu olan uydu alıcıları otomatik olarak frekans bilgilerini ayarlayacaktır. Anacak bu özelliğe sahip olmayan uydu alıcıları ise manuel olarak ayarlama gerekecektir

Uydu alıcısı ayarlama nasıl olacak, uydu cihazı ayarlamak için gerekli frekanslar nelerdir. Türksat 4A kanal frekans bilgileri nasıl girilir, eski uydu alıcıları için frekans bilgileri, 2014 yılında uzaya gönderilen Türksat 4A haberleşme uydusunun 42° Doğu yörüngesinde sağlayacağı ilave kapasiteyle 2014 yılında uydularımız üzerinden yayınlanan TV ve radyo sayısında ciddi bir artış beklenirken, birçok ulusal TV kanalının HD versiyonlarının da yayın hayatına başlayacağı düşünülüyor

 

TÜRKSAT 4A AYARI NASIL YAPILACAK? 

Öncelikle bilmemiz gereken şey kanalların taratılmasında

12380 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 227002 Sembol Oranı, FEC 3/4
 veya
12423 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 30000 Sembol Oranı ve FEC 5/6
değerlerinin kanal tarama menüsünden girilerek 'Şebeke Taraması' yapılması gerekmektedir.
 Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet verecek. Turksat uydusu üzerinden bir bölümü HD çözünürlüklü yeni yayınlar da devreye girecek. Turksat A.Ş.'nin web sayfasında kanalların hangi frekanslardan yayınını sürdüreceği liste halinde yayınlandı. TÜRKSAT 4 a Kanal değişimi sonrası kullanılacak kanal  listesine ulaşmak için tıklayınız..
http://www.turksat.com.tr/img/announcement-file/1d698bed3bc9c6d955ebb1402ff5d929.pdf

7 comments:

  1. 2016 yılbaşından beri uydu silyalzayıf hatası alıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşım muhtemelen sizin çanak ayarınızla ilgili bir sorun olabilir.,.. Çünkü Türksat ile alakalı bir durum değil......i

      Sil
  2. Kanallarım gtti.Göstermiyor:(

    YanıtlaSil
  3. şebeke açık (network search on) nasıl yapacağız ? focus 8500 marka uydu alıcı

    YanıtlaSil
  4. GoldMaster SAT-14200 FTA marka uydu var dediklerinizi yapmadan önce fabrika ayarlarına dönderdim sonra söylediklerinizi yaptım iki tp yi ekledim şebeke taraması yaptım fakat kanal bulunamadı diyor yardımcı olur musunuz ?

    YanıtlaSil